Veel gestelde vragen?
Hieronder lees je onze antwoorden op de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag hier niet bij, neem dan contact met op ons.
Wij bieden meer dan alleen bouwkundige tekeningen of een ontwerp. Wij gaan door daar waar de rest stopt. Wij realiseren ons als geen ander dat communicatie het project maakt of breekt. Daarom steken wij hier veel tijd in en zullen wij elke klant op de hoogte houden van de voortgang.
Door onze breed georiënteerde opleidingen Built Environment architectuur (Martijn Vreeker) & Built Environment projectmanagement (Martijn Zondag) hebben wij verstand van architectuur, materiaalkunde, geld, constructies, bouwfysica, bouwkundig modeleren in 3D en nog veel meer. Wij weten dat bouwen een kostbare zaak is en zullen er als dit nodig is voor zorgen dat binnen de gestelde randvoorwaarden als budget, tijd en gebruikswaarde wordt gebleven. Tijdens het hele ontwerp en bouwproces bewaken we het kwaliteitsniveau en schakelen waar nodig andere disciplines in.
Ons doel is niet het zo snel mogelijk verkrijgen van een vergunning maar wij streven naar het beste resultaat mogelijk voor uw persoonlijke wens. We besteden veel aandacht aan de details en materialen.
Onze expertise en vakmanschap zullen uw project naar een hoger niveau tillen en al uw wensen omzetten in concrete resultaten. Veel mensen zien op tegen een grote verbouwing of bouwplan. Door onze werkwijze horen wij van vrijwel alle klanten dat het ontwerpproces eigenlijk best leuk is.
Wij zijn extreem trots op onze klantgerichte aanpak, onze creativiteit, aandacht voor details en de resultaten die wij voor iedereen weten te behalen.
Wij bieden een integrale aanpak, vanaf het eerste haalbaarheidsonderzoek en eventuele vooroverleg met de gemeente tot de volledige aanvraag van een omgevingsvergunning, met eventueel bouwbegeleiding tot en met de oplevering aan toe.
Wij ontwerpen en begeleiden de verbouwing en de bouw van villa’s, appartementen, meer- en eengezinswoningen, bedrijfspanden, bedrijfskantoren en nog veel meer. In alle gevallen streven wij naar een ketensamenwerking tussen opdrachtgever, constructeur en Bureau-M2.
Tijdens de ontwerpfase presenteren we goed onderbouwde plattegronden en ontwerpvoorstellen in diverse ontwerpsessies, er zal pas gewerkt worden aan details en uitwerkingen zodra de klant 100% tevreden is over het ontwerp. Wij zijn oplossings- en resultaatgericht.
Afhankelijk van de kwaliteit van het werk wat al geleverd is door derden kunnen wij dit herstellen op zeer korte termijn. De gevraagde 4 weken is vaak niet haalbaar maar, als er uitstel wordt aangevraagd bij de gemeente is er in onze planning vaak wel wat mogelijk. Neem zo snel mogelijk contact met ons op om niet nog meer dagen/weken te verspillen.
Nee, wij hebben geen constructeur in dienst. Wel werken wij goed samen met verschillende partijen en bieden deze ook aan in onze offerte (indien nodig) Wij behouden dan ook de regie over het project en alle bijkomende communicatie tussen constructeur, gemeente en eventueel welstand of monumentenzorg.
Verschillend per project maar onderstaande kosten kunnen voorkomen in het project:
- Gemeentelijke leges. Wat de lege kosten voor uw project precies zijn staat vermeld op de website van de gemeente waar het project plaats vindt gemiddeld is dit tussen de 1,5% en 2% van de totale bouwkosten.
- Kosten voor het maken van een sonderingsrapportage of grondonderzoek
- Kosten voor het laten opstellen van constructieberekeningen en een
- Funderingsadvies
- Materiaalkosten
- Personeelskosten
- Bouwplaats kosten
- Meerwerk
- Overige advieskosten
Onze offerte wordt altijd duidelijk gespecificeerd zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten.
Dit is een maatwerk vraag maar dit hangt voornamelijk af van de grootte en de complexiteit van het project. Elk project is uniek en heeft zijn eigen voorwaarden. Voor de meeste kleine tot middelgrote, eenvoudige woonprojecten nemen we gemiddeld 4 weken de tijd om in nauw overleg met jou een ontwerp te maken. De uitwerking van het ontwerp voor de vergunning kan 4 tot 8 weken duren, afhankelijk van de omvang van het project. Zodra een aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend bij de afdeling ruimtelijke ordening van de gemeente, zou je binnen 8 weken na registratie van de aanvraag een besluit moeten ontvangen. Veel factoren kunnen dit proces echter vertragen, het kan zijn dat er opmerkingen vanuit de gemeente of welstand worden gemaakt over het ontwerp. Het kan ook zijn dat de gemeente bezwaren krijgt tegen de voorstellen vanuit de directe omgeving.
Daarna hangt de planning van je project af van de beschikbaarheid van geschikte aannemers om het werk uit te voeren. Als je eenmaal een aannemer hebt die kan beginnen, duurt het meestal 16-24 weken om kleine tot middelgrote huisverbouwingsprojecten te voltooien, en de bouw van een huis duurt meestal 120 tot 150 werkbare dagen als er gebouwd wordt volgens traditionele bouwmethodieken.
De kosten van een bouwproject zijn moeilijk te schatten. Zeker in de markt die we momenteel kennen. Prijzen gaan door het dak en mensen zijn moeilijk te vinden. Dit maakt dat het zeker lastig te bepalen totdat het ontwerp klaar is. Veel factoren beïnvloeden de prijs, de oppervlakte, de afmetingen en de complexiteit van het werk. Met de tekeningen die na het ontwerpproces zijn opgesteld kan een offerte worden aangevraagd bij verschillende aannemers. Deze kunnen een nauwkeurige begroting aanleveren. Op basis van ervaring en het afwerkingsniveau die u voor ogen hebt kunnen wij al wel een grove schatting maken van de totale kosten.